apple-google

Промените са направени след дискусии с правителства и разработчици на здравни приложения

Apple и Google заявиха, че въвеждат по-силна защита на личните данни в предстоящия си общ инструмент за проследяване на Covid-19 и че следващата седмица ще бъде пусната ранна версия за разработчиците, предаде Bloomberg.  

Технологичните компании заявиха, че проследяването ще става на случаен принцип и че Bluetooth данните ще бъдат криптирани, което ще затрудни идентифицирането на конкретни потребители от хакерите.  

Приложенията, използващи този инструмент, също ще ограничат отчитането на времето, в което хората са в контакт със заразено лице, до максимум 30 минути. 

Компаниите заявиха, че са направили тези промени след дискусии с правителства и разработчици на приложения за обществено здраве.  

Преди две седмици Apple и Google за първи път разкриха рядкото си партньорство за вграждане на технологии към своите смартфон платформи, които ще предупреждават потребителите, ако са имали контакт с човек, заразен с Covid-19. 

Технологията, известна като „договорено проследяване“, е предназначена да ограничи разпространението на новия коронавирус, като съобщава на потребителите, че трябва да се изолират след контакт със заразено лице. Въпреки че хората трябва да се включат в системата по свое желание, тя има потенциала да наблюдава около една трета от населението на света.

Източник: Bloomberg

Вашият коментар