coronavirus-90

Така случаите в страната вече са общо 1171

90 са установените случаи на заболели с коронавирус у нас за последните 24 часа. 21 от тях са в болница. Увеличението е с 8,3% спрямо вчерашния ден. Излекуваните пациенти са 193. 13 са областите със заболели в страната, а активните случаи са 890.

Сред новозаразените са и 10 деца: в Благоевград – три, в София – две, във Видин – две, в Кюстендил, Перник и Бургас – по едно. Те не са хоспитализирани. Всички са в леко състояние, със симптоми на грип, уточни ген. Мутафчийски. Той поясни, че при най-малките пациенти болестта протича леко, но се изчиства много трудно. Първото болно дето от Бургас повече от месец не можело да изхвърли вируса.

Расте броят на заразените медици и вече е 129 или 11% от всички заболели. Новите случаи са 34. Особено тежка е ситуацията във Видин, където имам 12 нови случая на заразени медицински работници.

coronavirus-90

От всички 90 новозаразени у нас най-много са от София – 29, като от тях амбулаторни са 26-ма, а трима са приети в болница – двама във ВМА и един в „Пирогов“. Във Видин са установени 18 случая, в Плевенска област – 12, от които 9 са от завод „Мизия“ и трима контактни на работещи в предприятието; в Благоевград – 11 случая, в Кюстендил и Сливен – по 5, в Русе – 3, в Ямбол – 2, в Бургас, Велико Търново, Враца, Перник и Пловдив – 1. 

Излекуваните са 193-ма или 16,5% от всички заразени. Изчистилите се от вируса в последните часове са трима – двама пациенти от Инфекциозна болница в София и един от Враца.

Източник: НОВА ТВ

Вашият коментар