work-from-home

Пандемията на COVID-19 принуди милиони хора да работят от дома. Но когато всичко свърши, много хора мислят, че пътуването от кухнята до хола може да не е толкова лошо.

Според проучване на CNBC/Change Research в САЩ 42% от анкетираните в цялата страна, работят от дома – огромен скок от само 9% които казват, че са работили напълно от дома преди пандемията. Около 14% казват, че работят от дома повече от преди, докато 19% работят от дома за първи път.

58% от тях все още ходят до работата си.

След като икономиката заработи

24% казват, че искат да работят изцяло или повече от дома си в сравнение с това как са работили преди, докато 55% планират да се отправят към офиса, а 20% не са сигурни.

Преминаването на стотици, дори милиони хора, които преминаха към дистанционен тип на работа, ще има сериозни последици в икономиката като цяло. Например, ако бизнесът реши да спести пари, като наема или купува по-малко търговски офис пространство като по-голям процент от служителите си работят от дома, това може да се превърне в стотици милиони долари в загуби за строители и разработчици.

Данните показват също така голяма разлика между нивата на доходите в способността за работа от дома. От хора, които правят под $50,000 на година, само 24% работят вкъщи. В средния диапазон, от $50,000 до $100,000, броят скача до 36%, а за тези, които правят $ 100,000 или повече, 46% са в състояние да работят от вкъщи.

Относно продуктивността

Силно мнозинство, 60% от работниците, докладват за продуктивни или дори по-продуктивни, отколкото са работили от офиса.

Свободно време

Накрая, на въпрос как прекарват свободното си време, което спестяват в пътувания, много от респондентите заявиха, че прекарват време със семейството, хобитата или просто спят.

Въпреки това 28% заявиха, че това е възможност да се свърши още малко работа.

  • Прекарване на време със семейството: 47%
  • Релакс: 44%
  • Спане: 36%
  • Прекарване на време в хобита или развлечения: 33%
  • Повече работа: 28%

Проучването на CNBC/Change Research анкетата изследва 5,787 респонденти в шест щата на 17 и 18 април. Изчислено е, че проучването има поле за грешка от плюс-минус 1,3 процентни пункта.

Вашият коментар