vitosha-mountain

От 3 май, неделя, отваряме за разходка природен парк „Витоша“, заяви Йорданка Фандъкова на официалната си Фейсбук страница.

Днес на заседание в Министерския съвет с министър-председателя Борисов, министър Кирил Ананиев, министър Младен Маринов, ген. Мутафчийски и членовете на Националния оперативен щаб коментираха организацията за отваряне на природните паркове и създаването на организация за излети в планините, за което министъра на здравеопазването издаде заповед.

Отварят парковете в София при строги мерки

Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите.

Между 11 и 14 ч тези пътища ще се затварят за автомобили.

На паркинга на хижа „Алеко“ ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички.

За да не се допуска събирането на много хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша остават спрени.

С успокояване на епидемичната обстановка имаме готовност да възстановим движението на градските автобусни линии до Витоша, заяви още тя.

Призовава се при разходка в планината да се спазва дистанция от минимум 2,5 м. При разговори с други хора, да си поставяме маска или шал.

Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.

Призовава се гражданите, които не познават добре Витоша, но искат да се разходят, да ползват задължително само маркираните екопътеки.

Остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения.

Възлага се на кметовете на райони от понеделник да създадат организация за отваряне на малките паркове в кварталите и градските градини при спазване на всички противоепидемични мерки.

Вашият коментар