apple-shop

Може всички да сме под карантина, но Apple все още се преориентира, за да стартира нови продукти през май.
Ето какво можете да очаквате

Според различни източници, няколко apple продуктa са планирани да бъдат представени през май предаде Macworld. Включително нови AirPods и актуализация за MacBook Pro.

Има два известни сценария за очакваните продукти през май. Apple очевидно ще ни представи нови MacBooks, както и ново поколение AirPods. Освен това, iPad Air може да получи функция, която все още я няма в което и да е устройство на Apple.

AirPods Lite и AirPods X

Както Jon Prosser така и потребителят на Twitter @ L0vetodream са посочили два нови модела на AirPods. Те включват AirPods X (за които се смята, че са спортни слушалки) и по-евтина версия на AirPods Pro (това може да се нарече AirPods Lite или AirPods Pro Lite).

AirPods X са насочени предимно към спортни ентусиасти, така че фокусът вероятно ще бъде върху доброто захващане в ухото. Има и спекулации, че AirPods X ще бъде свързан чрез лента, подобна на Beats X.

Другият модел, обикновено наричан AirPods Lite, е вероятно да бъде пуснат на пазара като версия на AirPods Pro. Все още няма много информация, но би било възможно, че активната отмяна на шума ще бъде запазена като функция в Lite версията. Според Prosser Apple ще представи новите AirPods през май.

14 инчов MacBook Pro скоро?

През ноември 2019 г. Apple представи 16 инчов MacBook Pro и пристигането му беше посрещнато с одобрение, тъй като той предложи много от функциите, които потребители желаеха от тяхна гледна точка.

При проектирането на новия 16 инчов MacBook Pro, Apple отговори на обратната връзка на потребителите. Например, „escape“ бутонът се върна на мястото си и противоречивата „Butterfly Keyboard“ беше заменена с подобрена „Magic Keyboard“, която идва от години в старите iMacs.

Според Jon Prosser, по-малката версия на MacBook Pro ще получи подобна актуализация след няколко седмици – въпреки че той не посочва 14 инчов модел.

Екранът, като на големия му брат, може да „порасне“ с инч. Компонентите вероятно ще бъдат актуализирани. Ние очакваме, че поколението на Intel процесорите ще бъде девето или може би дори десетото.

Завръщането на 12 инчов MacBook

MacBook Pro не е единственият Mac лаптоп, който има фокус към актуализация. Разработката на 12 инчовия MacBook беше прекратена от Apple през 2019, най-вероятно защото има много малко място за друг лаптоп в продуктовото портфолио на Apple между най-продавания MacBook Air и MacBook Pro за ентусиасти и професионалисти.

Но според потребител на Twitter @L0vetodream 12 инчов MacBook може да намери своя път обратно към продажбите с нов ARM-базиран процесор.

Плановете на Apple да спре да използва процесорите на Intel в маковете си, вместо тях да използват ARM процесори, са известни от много дълго време. MacBook може да бъде добра тестова платформа за това. Apple най-вероятно няма да рискува с MacBook Air и Pro. Но все пак профилът в Twitter не дава очаквана дата за новия MacBook.

Touch ID под екрана в iPad Air

Особено интересен и съмнителен слух е, че „Следващия iPad Air ще бъде с цял дисплей без „notch“, а пък сензорите ще бъдат инсталирани под дисплея.“ Това би било първият път, в който такава функция се появява в Apple продукт.

Ето и Tweet-a на @L0vetodream относно този слух

Докато изглежда малко вероятно, че първият вариант на такава функция ще пристигне със сравнително евтиния iPad Air, това може и да ни изненада. @L0vetodream не посочва датата на пускане на новия iPad Air.

Източник: Macworld

Вашият коментар