MessengerRooms_50PeopleView

Наскоро Facebook обяви, че ще пусне своя услуга за групови видео разговори наречена Messenger Rooms.

Идеята е платформата да бъде конкурент на услуги като Zoom, Skype и Microsoft Teams.

Вече потребителите на Facebook могат да създадат стая за видео чат чрез Facebook или през приложението Messenger и да поканят 50 души, които могат да се присъединят към видео обаждането дори и те да нямат акаунт във Facebook. Времето за разговори не е ограничено.

Cnet ни дават малко повече информация за услугата. Rooms се появява, като алтернатива на Zoom, която се сблъсква с редица проблеми със сигурността и поверителността си.

Въпреки че Facebook също са се сблъсквали с редица проблеми относно сигурността, шефът на компанията Марк Зукербърг сподели, че компанията е била много внимателна и се е поучила от проблемите си свързана със защитата на личните данни.

Ето и как да направите групов чат в Messenger Rooms

Отворете приложението Messenger и натиснете People, която е в долния десен ъгъл. Докоснете „създаване на стая” и изберете хората, които искате да присъедините. За да споделите стая с хора, които нямат акаунт във Facebook, можете да създадете линк и да им я пратите.

Възможна е опцията за присъедините към стая от вашия телефон или компютър. Няма нужда да изтегляте допълнителни програми за това.

Компанията планира да добави начини за създаване на стаи от Instagram Direct, WhatsApp и Portal. Функциите ще включват 14 филтри за камера и възможност за промяна на фона.

Messenger Rooms се разпространява в някои страни тази седмица и ще бъде налична и в останалата част от света през следващите седмици. Няма определен план за това в кои страни и кога ще бъде налична, но виждаме, че вече се вижда от доста потребители в България.

Вашият коментар