AppleWatches

Един от най-успешните продукти на компанията, който често остава извън полезрението ни е Apple Watch. Този модел продължава да доминира световния пазар на умни часовници, като генерира повече от 50% от продажбите.

Потребителите могат да очакват разнообразни подобрения, като вече разбрахме, че Apple Watch ще може да изчислява нивата на кислород в кръвта на потребителите.

Всъщност това е ключови индикатор на човешкото тяло, който може да бъде предпоставка за неочаквани здравословни проблеми, изискващи незабавна лекарска намеса. Със сигурност потрeбителите ще харесат как работи тази интересна функциoналност в Apple Watch 6

Новата версия на смарт часовника ще предложи още един полезен инструмент, който може да улавя признаци на панически атаки. Това е проблем, от който страдат милиони хора и Apple смятат, че могат да улеснят ежедневието им с Apple Watch 6, съобщава GizChina. 

За да превърнат концепцията в реалност от Apple ще използват няколко сензора, които се отличават с висока чувствителност. Въпросните компоненти ще анализират в реално време параметрите на тялото и ще следят за подобни симптоми. Компанията е патентовала на свое име технология, която може да улови силен дискомфорт в тялото на потребителите.

В този случай влизат неприятни симптоми като стягане в гърдите, задух, сърцебиене, изпотяване, стомашно разстройство, треперене на крайниците, чувствo за загуба на контрол.

Oчаква се новата версия на устройството също така да предложи усъвършенствани алгоритми за следене на продължителността и качеството на съня. 

Технологичният гигант вече работи над следващата генерация на Apple Watch, която по план трябва да бъде през есента.

С изключение на първия Apple Watch, всеки нов модел стартира през септември на съответните им години, така че, въпреки че няма слухове за дата на излизане на Apple Watch 6, все пак сме доста уверени, че ще кацне през септември тази година.

По-конкретно, въз основа на дните и датите, в които Apple има тенденция да пуска нови модели, вероятно ще видим Apple Watch 6 на 8 или 15 септември. Въпреки това, няма да можете да го купите все пак – очаквайте да изчакате приблизително 10 дни от обявяването до датата на продажба.

Също така не е ясно дали пандемията Covid-19 ще се отрази на графика на Apple. Има различни слухове за забавяне на iPhone 12 по тази причина и може да е подобна ситуация за Apple Watch 6.

Що се отнася до цената, тя вероятно ще струва поне толкова, колкото Apple Watch 5, което означава начална цена от най-малко 399 долара / £ 399 / AU $ 649.

Apple Watch 6 новини и слухове

Вече чухме няколко слуха за Apple Watch 6, включително възможността той да премине към нов тип екран . Apple Watch 5 използва OLED екран, но докладът предполага, че Apple Watch 6 може да използва microLED.

Основното предимство на microLED е, че той трябва да е по-ефективен, което може да означава, че Apple Watch 6 ще има по-добър живот на батерията.

Друга възможна промяна на екрана е добавянето на скенер за пръстови отпечатъци на Touch ID. В момента гамата на Apple Watch не разполага с никаква биометрична сигурност, но изграждането на скенер в екрана би било гладък начин за предлагането му.

Тази теория се основава на патент. Патентът обяснява, че това би могло да се постигне чрез преместване на безжичните антени към каишката, така че да има повече място за други компоненти под екрана.

Wireless Antennas Concept

Това е промяна, която освен че потенциално създава място за скенер за пръстови отпечатъци, теоретично може да остави място и за по-голяма батерия. Това обаче би ограничило възможностите на трети компании да предлагат каишки и вероятно би означавало, че подмяната на каишките ще бъде много скъпа.

Не очаквайте Apple Watch 6 да изглежда драстично различно в сравнение с предишните версии на Watch. Довереният анализатор Джон Просер заяви, че вярва, че Apple Watch 6 ще изглежда подобно на по-старите устройства.

Друга функция, която Apple Watch 6 може да предложи е проследяване на съня. Това е според „хора, запознати с работата“, разговарящи с Bloomberg и други източници, като The Verifier .

Асортиментът на Apple Watch вече поддържа приложения за проследяване на сън на трети страни, но изненадващо Apple все още не предлага свои собствени, така че е добро допълнение. Но ние чакаме решение от първо лице, което е по-пряко интегрирано с екосистемата на Apple. 

Друг слух предполага както проследяване на съня, така и по-добър родителски контрол и нови технологии за проследяване на разстоянието „тахиметър“ (характеристика на традиционните аналогови часовници), които да се появят в Apple Watch. Той също така ще може да изчислява нивата на кислород в кръвта на потребителите, както и ще бъде с подобрено ECG, като то все още не се поддържа в България за съжаление.

По-късно прогнозиране на Prosser повдигна въпроса за използването на проследяването на нивото на кислород в кръвта: комбинирано с мониторинг на сърдечната честота часовникът може да може да определи кога носителят хипервентилира. Това би могло да покаже, че потребителят има паническа атака и да го накара да спре (ако шофира) и да си поеме въздух, докато атаката не премине. Това би могло да бъде проследяването на психичното здраве, за което загатна предишен слух.

Apple Watch 6 най-вероятно ще бъде с подобрена водоустойчивост и безжична свързаност, както и по-бърза обща производителност. Нищо от това не е учудващо, освен може би водоустойчивост, тъй като Apple Watch 5 вече е водоустойчив на дълбочина от 50 метра.

Това твърдение идва от Минг-Чи Куо (уважаван анализатор на Apple), който казва, че преминаването към материали с течен кристал (LCP) в платките ще го позволи.

Голямо отклонение за предстоящия Apple Watch може да бъде преминаване към нов вариант на digital crown, а не въртяща се опция, която се намира на всеки модел на Apple Watch.

Digital Crown Concept

Няма гаранция, че това ще бъде включено в Apple Watch 6, но може да е нещо, с което компанията експериментира благодарение на патент, който видяхме от компанията.

Много е вероятно Apple Watch 6 да се появи с нова версия на софтуера. В момента очакваме той да се нарича watchOS 7 , но засега все още не сме научили нито една от функциите, които ще се предлагат с него.

Какво искаме да видим

Много повече слухове за Apple Watch 6 със сигурност ще се появят, но междувременно ето какво се надяваме, че Apple ще предложат.

1. По-добър живот на батерията

Apple Watch 5 всъщност има по-лош живот на батерията от Apple Watch 4 и макар да има основателна причина за това (добавянето на постоянно включен екран), все пак бихме искали да видим някои големи подобрения за Apple Watch 6.

Като минимум искаме той да съответства на живота на Apple Watch 4, но в идеалния случай искаме той да бъде още по-добър. Това също би направило по-възможно проследяването на съня – функция, която според слуховете Apple добавя.

2. Повече фитнес функции

Apple Watch вече е страхотно устройство за здраве и упражнения, но бяхме разочаровани, когато открихме, че не са добавени значителни нови фитнес функции за Apple Watch 5, така че бихме искали да видим някои за Apple Watch 6.

Какви точно могат да бъдат те, ще оставим на Apple, но възможностите включват възможност за по-точно проследяване на повече упражнения или допълнителни сензори за наблюдение на вашето здраве. Колкото по-подробна е здравната информация, толкова по-точно можем да проследим напредъка и личното развитие. 

3. По-тъмен вариант за винаги включения екран

Винаги включеният дисплей беше чудесна нова функция за Apple Watch 5, но един съществен проблем при него е, че е твърде светъл, за да се използва удобно през нощта в тъмното.

Като такъв искаме опция той да стане по-тъмен, без да се изключва напълно. Това също би подобрило живота на батерията, така че това ще е печеливша функция.

4. Винаги включен за всички приложения

Друг проблем при винаги включения екран е, че той не се поддържа правилно от всички приложения, което означава, че вместо основна версия на отворено приложение, показвана на постоянно включения дисплей, в много случаи той ще премине към основен цифров часовник, което означава, че не можете да видите приложението без правилно събуждане на екрана.

Бихме искали това да се промени за Apple Watch 6, така че всяко приложение да може изцяло да поддържа винаги включения екран.

5. Проследяване на съня

Macrumors

От години питаме за проследяване на съня в Apple Watch и засега нямаше обратна връзка от Apple. Има слухове, че проследяването на съня може да е в ход, така че това може да бъде нещо, което най-накрая да получим. Но от друга страна, с приложения на трети страни, които го предлагат, Apple може да реши да не се притеснява.

6. Подобрено синхронизиране

Открихме, че синхронизирането на неща (като песни и подкасти) с Apple Watch 5 беше доста по-странно, отколкото всъщност трябва да бъде, тъй като има нужда устройството да бъде включено на зарядно и да е близо до вашия iPhone, но и не изглежда надеждно работещо в различни тестове.

В съчетание с това, че е трудно да се види какво е запазено на вашия часовник, в целия процес просто липсва идея, която бихме очаквали от Apple, така че това определено се нуждае от известно подобрение за модела на 2020 г.

Повече подробности вероятно ще разберем на WWDC 2020 конференцията, която Apple потвърди, че ще се проведе виртуално на 22 юни.

Вашият коментар